lunes, 11 de enero de 2010

XXIII Trace Catalane

La “Trace Catalane” una clàssica de gener.

4:45 del mati, toquen diana, es com un cop de puny als collons, a les cinc passem per davant d’un conegut, el Pub “P3”, trobem uns companys que no donen crèdit que anem a esquiar i ens fan fotos mentre a en roger li llepen la galta. Entre riures fem camí cap al Capcir.

A les 7:30 arribem a lloc, l’estació d’esquí del Angles, encara es fosc i el fred ens fa plantejar si el que fem te alguna lògica, una temperatura de -14 i el ventet ens tornen a donar un cop de puny als collons.

La prova, organitzada per Sports de Montagne Cerdagne Capcir, es va haver d’escurçar; d’aquesta manera, no es va pujar el pic Peric, el particular gegant de la zona. El tradicional circuit se substituí per una pujada de 720 m, una baixada cap al llac de les Bulloses i un posterior ascens al Mont Llaret que es va fer dues vegades. En total, 1.400 m de desnivell positiu en un recorregut que sumava uns 24 km.

8:30. Al tret d’una escopeta sortim tots disparats amunt igual que esperitats. En Pau de seguida enfila en els llocs capdavanters, en Roger intenta esbrinar quin es el seu ritme ja que es la seva 1a cursa de veritat i en Poma que s’ho mira tot des del terra amb l’esquí a Rússia.

La primera pujada ja posa a la gent al seu lloc, en Joan Vilana i el Wilfrid Jumere agafen la davantera seguits d’aprop per en Pau, i després d’anar remuntant, un xic darrera arriba en Poma a roda d’en Gaston que porta una bona “marxeta”.

La primera baixada pel mig dels pins torna a col·locar a en Poma en carrera, un cop a l’estany junt amb en Pau pugen a l’estela dels primers, uns 50 segons els separen, el ritme fa que el clima es torni tropical.

La segona volta es la decisiva, ara el terreny ja es conegut, gas a fons!. En Roger a roda de la Tina Bes fa un recte i se’n va a buscar bolets al mig dels pins, tant be que anàvem... en Pau mante el bon ritme, i en Poma va a la caça dels primers, es una guerra en tots els sentits.

A l’arribada estem tots contents de la carrera, amb la tràquia encesa de respirar aire gèlid però sencers.

Així va quedar la cosa..., en categoria masculina el millor va ser Joan Vilana amb 1h.58’57”, seguit per Wilfrid Jumère 2h.01’18” i Marc Solà “Poma” tercer a 2h.01’47” (Ski Club Camprodon SE), en Pau Costa 4rt a 2h.05’52” i en Roger Reguant 28è a 2h.34’26” .Mentre que en dones dominà Sophie Dusautoir 2h.17’00”, seguida per Tina Bes 2h.28’45” (Club Esquí Girona SE) i Emma Roca amb 2h.34’06” (Centre Excursionista de Catalunya).
Classificacions oficials:

Una foto de l'equip que va anar a la Trace Catalane:Pel que fa al a resta de membres del Team, estaven a Granada on s’hi celebraven els Campionats Nacionals de Relleus i Cronoescalada.

Resultats:

L’Oriol Cardona 3era posició cadet amb un temps de 36:08

En Nil Cardona 1er Junior amb un temps de 31:57

Joan Maria Vendrell va quedar 3er els relleus amb un temps de 1:01:38
i a la crono 9e amb un temps 54:15

Foto d'en Nil Cardona com a campió d'Espanya Junior:Felicitats Campions!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario