miércoles, 13 de abril de 2011

53è Ral·li del CEC

Hola,

Aquest passat cap de setmana és va disputar una de les carreres més emblemàtiques del Pirineu amb una llarga història, el Ral·li del CEC, que aquest any celebrava la 53ena edició.

Aquesta carrera tancava l'edició de la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya 2011, formada per cinc carreres.

Un cop més l'organització de la cursa va oferir tres itineraris diferents, un de 3000 m. de desnivell positiu, un de 2000 m. i finalment un de 1000 m, permeten així, que tothom tingués cabuda en aquesta carrera.

Les condicions meteorològiques d'aquests últims dies auguraven una situació molt dura en carrera, amb temperatures molt altes i una neu dura a primera hora i transformada i humida en el transcurs de les hores. Tot i aquestes condicions més de 120 corredors van decidir anar cap a Conangles a patir i disfrutar de valent.

La prèvia a la carrera no era del més esperançadora, per començar, en el briefing del dissabte a Viella, l'organització anunciava que els primers 500 m. de desnivell s'havien de fer a peu degut a la manca de neu, cosa que obligava a sortir amb bambes per calçar-se les botes un cop arribats on començava la neu.

Un cop més l'Ski Club Camprodon tenia que fer l'espectacle, i un dels seus corredors, aquell que sempre va amb sabatilles a tot arreu, prenia la decisió de no sortir amb botes i fer els 500 m. inicials amb sabatilles, si si, amb unes sabatilles com les que fem servir la majoria de nosaltres per voltar per casa, l'únic que ell les va fer servir per travessar rius, boscos, pujar per pedres, en fi, que en Met és com un animal en perill d'extinció, és un espectacle de veure però s'ha de cuidar i vigilar que no s'extingeixi.

Per el que fa a la carrera, l'Ski Club Camprodon estava representat per 6 corredors, Marc Solà "Poma", Pere Plana, Jaume Guàrdia "Met", Nil Cardona, Joan Reyné i Roger Reguant.

A les 7h. en punt és va donar la sortida des del Refugi de Conangles, i des de l'inici és van formar tres grups. El primer grup format per el trio Poma-Palomares-Gaston seguits de la parella Caballero-Raul i una parella de francesos. En el segon grup hi havia la parella Nil-Ignasi, Pere-Met i Robert-Roger i en el tercer la resta de corredors.

La carrera constava de cinc pujades, tres trams a peu i cinc baixades. L'inici de la carrera va estar marcat per la boira, cosa que va ajudar a que la calor no fos excessiva, però si la humitat, que va provocar greus problemes amb les pells a la majoria de corredors.

Des de l'inici la lluita per la primera posició va ser dura, però finalment els grans favorits Poma-Palo-Gaston va aconseguir una diferència suficient per guanyar la carrera, seguits d'en Caballero-Raúl i tercers Nil-Ignasi, que van fer una molt bona carrera, remuntant posicions per acabar en el podi.

Per darrera una lluita molt divertida entre les parelles Met-Pere i Robert-Roger. Des de l'inici es van anar intercanviant les posicions, tot i que en un moment de la cursa en Robert-Roger van aconseguir obrir un petit forat que, degut a greus problemes amb les pells, no van poder mantenir i en la última pujada en Met-Pere els van superar per acabar en una meritòria 6ena posició final, que a més, els va permetre guanyar la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya. Per darrera en Robert-Roger, amb problemes amb les pells, van acabar entrant en la 10ena posició, però amb una gran satisfacció per les sensacions durant la carrera i sobretot per el "pique" tant sa entre amics.

En Joan Reyné, que va patir problemes estomacals, va aconseguir acabar la carrera i no abandonar, classificant-se en 18ena posició de la categoria Petits Pirineus.

Resultats (homes):

1- Alfons Gaston/Jordi Palomares/Marc Solà 03:13:25

2- Miguel Caballero/Raul Lopez 03:19:25

3- Nil Cardona/Ignasi Andres Sabidó 03:39:27

Resultats (Dones)

1- Tina Bes/Marta Riba 03:54:03

2- Anna Comet/Naila Jornet 04:22:00


Ens els següents enllaços podeu veure les classificacions i algunes fotografies (autor: Roger Rovira).

Classificacions i fotografies.

Per alguns corredors de l'Ski Club Camprodon, aquesta ha estat la última carrera de la temporada, però d'altres encara els queda la gran clàssica de primavera, Trofeo Mezzalama, sort!!

Properament la crònica de la segona posició aconseguida per en Genís Zapater en el prestigiós Tour du Rutor.

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario