lunes, 4 de abril de 2011

59ena Tre - Rifugi

El passat dissabte 26 de Març tres membres de l'Ski Club Camprodon varen volar cap a Rocaforte de Mondovi per disputar la 59ena edició de la Tre-rifugi, una cursa mítica d'esquí de muntanya que transcòrrer per les contrades i cims de les muntanyes del Piamonte. La cursa va tenir un recorregut no circular amb un desnivell acumulat de 2280m+.

A les 5:30 del matí “ hora nova “ sortia el bus cap a la sortida, on es podia observar la cara de son dels participants que amb el canvi d'hora i els nervis de la cursa no varen poder descansar correctament. A les 7 del matí es donava la sortida, a primera fila noms coneguts com Michalele Boscacci, Manfred Reicheger, Trento... tots membres de l'equip nacional Italià que disputa la Copa del Món. La cursa va constar d'una pujada inicial de 1400m+ on la part final hi havia una aresta llarga i aèria, seguidament d'una baixada una mica tècnica i directe, on després començàvem a enfilar la segona pujada de 550m+ una pujada fàcil i molt directe que ens portava a l'inici de la segona baixada, a on una neu entre dura i crosta esperava els corredors, la tercera i última pujada d'uns 350m+ , també molt directe, anava per sobre uns lloms rodons que portava a l'últim canvi, on hi havia un centenar d'espectadors amb ganes d'animar que esperaven els corredors, després l'última baixada, una baixada llarga amb trams rectes i llargs on també hi havia trams de bosc que portava directament a la línia de meta.

La cursa la va guanyar la parella formada per Reicheger / Trento que varen realitzar la cursa en 2h 20 minuts,

La parella formada per Jaume Guàrdia i Pere Plana, va acabar en 23éna posició, un mal lloc a la sortida i algun problema tècnic els va impedir guanyar alguna posició.

La parella formada per Roger Reguant i David Garcia va acabar en 38éna posició on els problemes de pells inicials també els va impedir recuperar posicions.