lunes, 13 de septiembre de 2010

Duatló de Bellmunt 2010

Una duatló més al sac!

Ahir diumenge es va disputar la sisena edició de la Duatló de Bellmunt, prova que forma part del circuit de duatlons de muntanya Terra Endins.

Aquesta duatló té un recorregut total de 30km (8 btt + 12 run + 10 btt) i un desnivell positiu de 1300 metres. No és un duatló tant dur com els d'alta muntanya, més llargs i amb desnivells més importants, però és un duatló molt ràpid i tècnic, on les diferències en cada sector són més petites.

Al duatló de Bellmunt si van desplaçar tres corredors de l'SCC Team, en Joan Compte "Burgues", en Josep Juncà "Pep" i en Roger Reguant.

La carrera va començar a les 9:30 a la població de Sant Pere de Torelló.
L'inici de la carrera és en btt, una pujada ràpida i dura, 7,8 km i 648 m de desnivell positiu, per arribar al Santuari de Bellmunt (1246m).

Al Santuari hi ha la zona de transició, on s'inicia la part a peu amb una baixada tècnica i ràpida, seguida per camins i corriols enmig del bosc amb constants pujades i baixades. Aquest any el recorregut a peu era diferent de l'any passat, més llarg (l'any passat eren 10km i aquest any gairebé 13km), més dur i també molt més espectacular.

Al final del tram a peu hi ha una forta pujada que et porta directe al Santuari on s'inicia l'últim sector en btt (10km). Aquest sector comença amb una trialera molt tècnica on s'apleguen la majoria d'espectadors per a veure la tècnica dels duatletes sobre les bicicletes. Un cop superada la trialera la cursa segueix per un camí molt ràpid i pedregós, s'atravessen tres rieres i finalment una pista plana que porta als corredors a Sant Pere de Torelló, forta pujada per els carrers de la població i finalment la meta.

El guanyador de la duatló va ser en Francesc Freixer (el cap de setmana passat va guanyar la duatló d'alta muntanya de Vilallonga de Ter), seguit per l'Agustí Roc i en tercer lloc en Marc Clapés. En dones la guanyadora va ser la Mariona Catedra, seguida de la Núria Fernandez i finalment la Txell Gimenez.

Pel que fa als corredors de l'SCC Team:

Joan Compte: va arribar en 6ena posició final. En la pujada en btt no va acabar de trobar-se bé, tot i això va entrar en 4ª posició amb un temps de 31'16". En el tram a peu es va perdre (el mateix li va passar amb en Roger Reguant) perdent uns minuts molt valuosos, va fer el 13è millor parcial amb un temps de 1h18'04" i en l'ultim sector va fer una bona baixada recuperant algun minut als del davant. Molt satisfet de la seva cursa. Temps total: 2h12'59" i 1er sub-23.

Roger Reguant: va arribar en 14ena posició final. En la pujada en btt va intentar no perdre molt de temps ni desgastar-se molt, va entrar el 26è amb un temps de 36'56". En el segon sector de cursa, igual que en Joan es va perdre, tot i això va poder recuperar moltes posicions i marcar el 14è millor registre amb un temps de 1h18'16", i remuntar fins a la 9ena posició. En l'últim sector va forçar massa i va tenir una forta caiguda (petita fisura al dit gros de la mà), va perdre 4 posicions i finalment va entrar el 14è. Molt satisfet. Temps total: 2h20'08"

Josep Juncà: va arribar en 33ena posició final. En la pujada en btt va fer una bona pujada situant-se el 63è amb un temps de 40'10". En la transició va tenir problemes amb els cordons de les sabates, cosa que li va fer perdre bastant de temps, tot i això en Pep és un molt bon corredor i va poder remuntar i marcar el 31è millor parcial amb un temps de 1h24'49". En l'últim sector de cursa no va cometre errades i va poder entrar el 33è. Excel·lent carrera. Temps total: 2h30'39" i 1er Màster.


Els tres corredors van destacar la gran feina feta per l'organització, felicitats!!! i el gran ambient que cada any regne en aquesta duatló.

La propera cita de l'SCC Team serà la duatló de Núria, última prova de les Salomon XM Duathlon Series. Ens veiem allà!!!

Salut!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario